Sejem Liber.ac 2021: Stopinje v mestu (18.–20. maja 2021)

Liber.ac

Liber.ac

Filozofska fakulteta od 18. do 20. maja 2021 pripravlja tradicionalni Sejem akademske knjige Liber.ac, ki že vse od leta 2010 povezuje članice Univerze v Ljubljani ter mnoge slovenske akterje s področja izdajanja, promocije in distribucije akademskih knjig. Sejem, ki bo letos potekal na spletu, bo spremljal bogat spremljevalni program, ki tokrat nosi naslov Stopinje v mestu, večino dogodkov je pripravil Oddelek za arheologijo. Spletni dogodki bodo tako z različnih zornih kotov osvetlili poglede na mesto, njegov pomen in razvoj, pogovarjali pa se bomo tudi o spreminjajoči se vlogi mestnega prostora v času epidemije.

Spletni knjižni sejem bo v čim širši meri povezal založnike akademskih knjig. Namesto v Foersterjevem vrtu bo tako knjige mogoče kupiti na spletu. Trenutno število sodelujočih razstavljavcev na spletnem sejmu je 48.

V spremljevalnem programu, ki smo ga poimenovali Stopinje v mestu, pa bomo oder prav tako preselili na splet. Skozi pripravljene spletne spremljevalne dogodke bodo obiskovalci in obiskovalke spoznavali novejša spoznanja o urbanizmu in komunalni infrastrukturi rimske Emone, nevidno življenje odpadkov, arhitekturo Radia Študent (v sodelovanju z Radiem Študent), si pogledali gledališko predstavo študentk in študentov Oddelka za arheologijo FF UL, spoznavali, kaj je epidemija razkrila o mestu, upravljanju z njim in bivanju v njem med zaporo, prisluhnili predstavitvam knjig ter glasbi, kot je nastopu Tinkare Kovač, in še in še.

Letošnji sejem bodo vizualno pospremile tri razstave:

  • Mestni kri(ti)ki: razstava družbenokritičnih plakatov, UL ALUO, smer Grafično oblikovanje (Plakatna galerija Figovec, 7. 5. 2021–27. 5. 2021); v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje UL ter Tam-Tam Inštitutom,
  • Razstava ob 80-letnici Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo FF UL (avla Filozofske fakultete),
  • Razstava poljske književnosti. Sodobne poljske avtorice v slovenskih prevodih (Slovanska knjižnica, otvoritev 19. 5. 2021).

Spremljevalni program se bo na spletni strani sejma oz. Youtube kanalu Znanstvene založbe FF odvrtel v dneh od 18. do 20. maja.

Sejem akademske knjige Liber.ac tradicionalno poveže članice ljubljanske univerze ter različne akterje s področja knjižne produkcije in promocije akademske knjige. Skupaj z bogatim spremljevalnim programom je vsakoletna predstavitev akademske založniške dejavnosti postala pomembna javna prireditev, ki vsakokrat znova pritegne širšo zainteresirano javnost.

Lepo vabljeni na sejem, kjer vas bodo čakale posebne cene izbranih knjižnih del, in na dogodke v spremljevalnem programu!

Več informacij o sami prireditvi je dostopnih na spletni strani sejma.

 

FB-stran

FB-dogodek

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)