Sprejem športnic in športnikov

Športnice študentke in športniki študenti z osvojenimi odličji

Športnice študentke in športniki študenti z osvojenimi odličji

V ponedeljek, 5. junija 2023, je potekal sprejem vodstva fakultete za študentke in študente, ki na športnih tekmovanjih zastopajo barve naše fakultete.

Zbrane športnice in športnike so pozdravili predstavniki Pedagoške enote za šport Filozofske fakultete, v imenu dekanje fakultete pa prodekanja prof. dr. Mojca Smolej, ki je zbranim športnicam in športnikom v imenu dekanje prenesla čestitke in zahvalo za udejstvovanje na športnem področju. Posebej je izpostavila vidnejše rezultate športnih ekip v letošnjem letu ter dodala, da se bo fakulteta trudila, da bodo študentke in študenti, ki se udeležujejo športnih tekmovanj, lahko usklajevali študij s športnimi obveznostmi.

Študentkam športnicam in študentom športnikom se je za njihovo sodelovanje in dosežene uspehe zahvalil pred. Gregor Hribar, dosežene uspehe v letošnjem letu pa predstavil pred. Aleš Močnik. Med slednjimi je izpostavil osvojeno 3. mesto ženske ekipe v Univerzitetni košarkarski ligi 2022/2023, 3. mesto ženske ekipe v Univerzitetni košarkarski ligi 2022/2023 (3 x 3) in 3. mesto ženske ekipe v Univerzitetni odbojkarski ligi 2022/2023. Moška košarkarska in odbojkarska ekipa sta letos zasedli 9.–16. mesto, moška ekipa v futsalu pa prav tako 9.–16. mesto.

Vsem študentkam in študentom, ki sodelujejo na športnih tekmovanjih in predstavljajo našo fakulteto, iskrena zahvala in veliko športnih uspehov še naprej.

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo