Uspešno zaključen projekt IKTERUS

Med marcem in julijem 2020 smo v sodelovanju z Zdravstvenim domom za študente Univerze v Ljubljani (ZDŠ) izvedli projekt IKTERUS (Izboljšanje komunikacije s tujimi študenti v ZDŠ UL), katerega namen je izboljšanje komunikacije med osebjem ZDŠ in mednarodnimi študenti ter izboljšanje dostopnosti informacij o zdravstvenih storitvah za mednarodne študente.

Projekt je v okviru razpisa Študentski inovativni projekti za družbeno korist koordinirala Filozofska fakulteta UL, sodelovali pa so še mentorji in študenti Fakultete za socialno delo, Naravoslovno-tehniške in Zdravstvene fakultete UL. Rezultati vključujejo gradiva v slovenščini in angleščini, kot je zgibanka s podatki o dostopanju do zdravstvenih storitev in ZDŠ, zgibanka za obveščanje mednarodnih študentov UL o zdravstvenem sistemu pred prihodom v Slovenijo ter informacije za angleške in slovenske spletne strani ZDŠ in UL. Drugi del rezultatov je interaktivno gradivo za e-učenje za zaposlene v ZDŠ. Projekt sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)