Oddelek za psihologijo

Vabilo na predavanje o zanesljivem in veljavnem psihološkem ocenjevanju

Pozdravljeni,

prihodnjo sredo, 25. 10. 2023 ob 17:10  pripravlja kolega asist. dr. David Gosar v Modri sobi zanimivo predavanje, na katerega ste lepo vabljeni:

Zanesljivo in veljavno psihološko ocenjevanje - nove perspektive

Na predavanju Zanesljivo in veljavno psihološko ocenjevanje - nove perspektive bodo prikazani nekateri novejši pogledi in pristopi k psihološkem ocenjevanju, ki prodirajo v psihološko stroko v zadnjem deseletju ter nudijo nove in bolj učinkovite možnosti uporabe že obstoječih psihodiagnostičnih inštrumentov - tako v vsakodnevni psihološki praksi kot tudi pri psihološkem ocenjevanju z visokimi vložki (kadrovska selekcija, izvedeništvo...itd.).

asist. dr. David Gosar, univ. dipl. psih., specialist klinične psihologije

David Gosar je kot klinični psiholog zaposlen na Kliničnem oddelku za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo Pediatrične klinike v Ljubljani. Njegovi raziskovalni interesi so povezani z njegovim kliničnim delom in vključujejo področja razvojne nevropsihologije in nevroznanosti ter so povezani z raziskovanjem nevrobioloških mehanizmom in bolezenskih dejavnikov, ki vplivajo na kognitivno, čustveno in socialno funkcioniranje otrok in mladostnikov z različnimi nevrološkimi, nevrorazvojnimi in funkcionalnimi motnjami. Poleg področja razvojne nevropsihologije njegovo znanstveno in strokovno zanimanje burita področji psihometrije in e-psihologije. V sodelovanju s slovenskimi založniki psihodiagnostičnih sredstev redno sodeluje pri priredbi in razvoju pripomočkov za psihološko ocenjevanje, k strokovnem razvoju na tem področju pa prispeva tudi kot član Komisije za psihodiagnostična sredstva pri Društvu psihologov Slovenije. Kot član delovne skupine za e-psihologijo pri Evropski federaciji psiholoških društev si poleg tega prizadeva za strokovno in etično utemeljeno vključevanje novosti na področju e-psihologije ter podatkovne znanosti v klinično prakso.

Predavanje boste lahko v živo spremljali tudi na povezavi: https://uni-lj-si.zoom.us/j/98531435179

Obvestila

Oddelek za sociologijo

Alumni FF - vabilo

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Oddelčna strokovno svetovalna služba, 1. 3. 2024

Oddelek za klasično filologijo

Tajništvo in knjižnica - uradne ure in odprtost 4. in 5. marca

Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje

Urnik knjižnice/ tajništva oddelka med 4. 3. in 8. 3. 2024 bo naslednji: 

Osrednja humanistična knjižnica

Skupaj s pomladjo se prebuja ekosistem odprte znanosti