Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Znan je delovni program Evropskega raziskovalnega sveta za leto 2022

Evropski raziskovalni svet (ERC) v sklopu delovnega programa za leto 2022 načrtuje podelitev 2,4 milijarde evrov nepovratnih sredstev za okoli 1100 evropskih raziskovalk in raziskovalcev. Sredstva bodo dodeljena v seriji razpisov, prijave pa bodo ocenjevale komisije mednarodno priznanih raziskovalk in raziskovalcev. Sredstva so namenjena podpori raziskovalnih projektov, ki premikajo meje človeškega znanja. Nekateri roki za prijavo so že odprti.

Evropski raziskovalni svet (ERC), ki ga je leta 2007 ustanovila Evropska unija, je vodilna evropska organizacija za financiranje vrhunskih pionirskih raziskav vseh znanstvenih področij. ERC vsako leto izbere in financira najbolj kreativne posameznike, da izvajajo svoje projekte. Ponuja štiri dolgoročne in finančno bogate sheme raziskovalnih projektov, o katerih si lahko več preberete na priloženi spletni povezavi.

Skupni proračun ERC od leta 2021 do 2027 znaša več kot 16 milijard evrov v okviru programa Obzorje Evropa (Horizon Europe), za kar je odgovorna evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mladino, Mariya Gabriel.

Delovni program vključuje več shem raziskovalnih projektov: ERC projekt za začetek samostojne raziskovalne poti (Starting Grant) s prijavnim rokom 13. 1. 2022, ERC projekt za utrditev samostojne raziskovalne poti (Consolidator Grant) s prijavnim rokom 17. 3. 2022, ERC projekt za uveljavljene raziskovalce (Advanced Grant) s prijavnim rokom 28. 4. 2022, za ERC projekt za sinergijo raziskav (Synergy Grant) s prijavnim rokom 10. 11. 2021.

 

Več informacij o programu in rokih prijav si lahko preberete na ERC spletni strani in v celotnem delovnem programu za leto 2022.

Jeseni bodo na Univerzi začeli z izvajanjem delavnic za pripravo ERC projektov. Za več informacij se, prosimo, obrnite na go. Emo Karo (Ema.Karo@ff.uni-lj.si).

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Informacije glede vpisov, zaključevanja in nadaljevanja študija ter menjav predmetov

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Obvestilo za študentke in študente etnologije in kulturne antropologije

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Sprememba GU Uršula Krevs Birk

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

Sprememba GU Monika Govekar Okoliš

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

Sprememba GU Tanja Šulak

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

Sprememba GU Nina Kristl

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

Sprememba GU Nataša Rijavec Klobučar

Oddelek za psihologijo

Sprememba GU Ljubica Marjanovič Umek

Oddelek za romanske jezike in književnosti

Sprememba GU Andreja Trenc